Варильний промисловий котел – як правильно підібрати необхідну конфігурацію

Підбираємо відповідний варильний котел промислового типу

На підприємствах громадського харчування широко використовується спеціалізоване теплове обладнання, до якого належить промисловий варильний котел. Такий агрегат дозволяє ефективно варити супи, гарніри, розсипчасті каші, готувати рибні та м’ясні страви, соуси, паштети, киселі, компоти та ін. Навіть просто для кип’ятіння води у великих обсягах він ідеально підходить.

Основні різновиди варильних промислових котлів

1

Враховуючи, що така продукція є досить ходовою, на ринку вона представлена у широкому асортименті. Всі ті моделі, які пропонує виробник тут, відрізняються одна від одної:

  • конструкцією;
  • габаритами;
  • набором опцій;
  • функціоналом.

Подовжені та укорочені циліндри, куби, вертикальні прямокутники і навіть моделі, розділені на кілька робочих ємностей – будь-який такий промисловий котел можна придбати сьогодні без особливих зусиль.

Як працює подібне обладнання

1

Головна класифікація варильних промислових казанів здійснюється за принципом дії. Він може бути безперервним чи періодичним. Котли, що належать до першої категорії, працюють за принципом конвеєра: у варильній камері сировина доводиться до готовності, після чого готова продукція вивантажується в нижній частині та подається на транспортерну стрічку.

Аналогічне харчове обладнання циклічної дії працює з певною періодичністю та сировина до нього завантажується вручну. Подібні модифікації найчастіше можна зустріти на харчових виробництвах, приготування страв у яких має на увазі дозування інгредієнтів, довгострокове томлення та поділ середовищ.

Так, наприклад, якщо потрібно приготувати суп на м’ясному бульйоні, спочатку протягом тривалого терміну готується м’ясо, після чого додаються картопля, капуста, крупа та інші компоненти – такий електричний котел дозволяє створювати найсмачніші страви.

Особливості вибору відповідного варильного котла для харчової промисловості.

Головні відмінності варильних котлів

1

Один від одного промислові варильні котли відрізняються непрямим та прямим підігрівом у нижній частині. Перший варіант вважається досконалішим, пригорання продуктів у подібних ємностях цілком виключено. Варіант із непрямим нагріванням дозволяє підтримувати температуру навіть після вимкнення протягом тривалого часу, таким чином, економія електрики. Праця персоналу в громадському харчуванні скорочується через відсутність необхідності постійно контролювати процес.

Герметичність кришки теж має значення для таких агрегатів. Таким чином, можна виділити атмосферне та автоклавне обладнання від компанії «Техпром» – видатного постачальника харчового обладнання в Україні. Автоклав працює, як скороварка, завдяки герметичному закриванню кришки, надмірна пара ж скидається через спеціальний запобіжний клапан.

Модифікації даного типу більш досконалі, вони заощаджують електрику та зберігають усі корисні властивості продукту після кулінарної обробки.

Comments